O architekturze w klubie Walor

Klub Przedsiebiorczych Wielkopolan WALOR, w miniony piątek 23 stycznia, zainaugurował czwarty rok swojej działalności.

Gościem klubu był mgr inż. arch. Sławomir Manikowski. Nasz gość przedstawił działalnośc swojej pracowni, która specjalizuje sie w projektowaniu obiektów hotelowych. Ma ona na swoim koncie zarówno nowobudowane obiekty, jak i udane metamorfozy dawnych ośrodków  wypoczynkowych z okresu PRLu w nowoczesne obiekty hotelowo - konferencyjne.

Architektura obiektów hotelowych na świecie to nie tylko znane nam z polskich miast obiekty sieciowych hoteli, ale i bardzo oryginalne pomysły, które przyciągają turystów nawet do miejsc oddalonych od znanych tras turystycznych lub podnoszą walory marketingowe miejsc dobrzez znanych. Czy są w Polsce warunki do powstawania tego typu hotele z ciekawą formą i konceptem marketingowym? O tym rozmawialiśmy ze Sławomirem Manikowskim z pracowni "Palladium Architekci. Błądek Manikowski" z Poznania.

Założycielem pracowni "Palladium", której współwłaścicielem jest nasz gość, jest prof. Zenon Błądek. Profesor jest wieloletnim wykładowcą Politechniki Poznańskiej oraz innych uczelni, w tym Wyższej Szkoły Turystyki i Hotelarstwa w Warszawie. To wybitny i ceniony w Polsce i poza granicami specjalista w zakresie obiektów hotelowych i rekreacyjnych, autor i współautor wielu publikacji i podręczników akademickich.

Fotorelacja ze spotkania w Klubie WALOR dostępna jest na profilu FB klubu.

buy levitra
buy kamagra online