Daj się wybrać

Ruszyła kampania promująca czynne prawo wyborcze w wyborach do Rad Osiedli w Poznaniu. Pod hasłem "Wybierz się!" zachęcamy mieszkańców do tego, aby dali się wybrać do poznańskich Rad Osiedli.

Tym samym nasz projekt "Miasto Obywateli" wyszedł z fazy działań przygotowawczych i przeszedł do promocji postaw zaangażowania mieszkańców w aktywność na forum jednostek pomocniczych samorzadu miasta, jakim są Rady Osiedli. To jest główny cel projektu: promocja zanagażowania mieszkańców w sprawy dotyczące ich najbliższego otoczenia i wpływanie na polityki publiczne realizowane przez miasto.

Poprzez plakaty, billbordy i citylighty oraz inne działania zachęcamy mieszkańców miasta do zgłaszania swoich kandydatur do Rad Osiedli. Zaczęła funcjonować także strona internetowa tej towarzysząca kampanii, dostępna pod adresem www.wybierzsię.pl

Stona została przygotowana przez firmę DesignCity. wizerunek graficzny kampanii stworzyła poznańska agencja marketingowa PoorNoMore.

Kampania "Wybierz się!" ma swoje własne logo, które prezentujemy obok artykułu.