BUDMIKA – studenci dyskutują jak budować jutro

„Budmika 2015 – porozmawiajmy jak budować jutro!” – pod takim hasłem w Poznaniu w dniach 22 – 24 kwietnia odbyła się II Ogólnopolska Studencka Konferencja Budowlana 2015.

Już po raz drugi wydarzenie organizowane przez studentów Politechniki Poznańskiej zgromadziło w salach audytoryjnych tej uczelni najambitniejszych studentów budownictwa i inżynierii środowiska z całego kraju, jak również znamienitych przedstawicieli świata nauki oraz firmy z branży budowlanej.

BUDMICE towarzyszył Dzień Budownictwa Pasywnego i Energooszczędnego. DBPiE to wydarzenie popularyzujące wiedzę o budownictwie pasywnym i energooszczędnym. Organiztorem jest Koło Naukowe Inżynierii Środowiska na Politechniki Poznańskiej we współpracy z Centrum Budownictwa Pasywnego Politechniki Poznańskiej.

Zwieńczeniem tegorocznej edycji konferencji była debata JM Rektora Politechniki Poznańskiej prof. dr hab. inż. Tomasza Łodygowskiego z zaproszonymi gośćmi, przedstawicielami Izby Inżynierów Budownictwa, Krajowej Izby Gospodarczej oraz firm budowlanych.

Fundacja ALTUM, po nawiązaniu współpracy z Kołem Naukowym Budownictwa oraz Kołem Naukowym Inżynierii Środowiska na Politechnice Poznańskiej, wspierała organizatorów tegorocznej BUDMIKI.

Gratulujemy Panu Dawidowi Sinackiemu i całemu komitetowi organizacyjnemu tegorocznej BUDMIKI