Laboratorium przedsiębiorczości – dobry adres

Uruchomiliśmy nowy projekt nakierowany na promocję, wsparcie i rozwój przedsiębiorczości. LaboratoriumPolska.pl to miejsce pracy i współpracy dla wszystkich, którzy czują się przedsiębiorcami. Do Laboratorium zapraszamy trzy grupy przedsiębiorców. Po pierwsze zapraszamy tych, którzy zamierzają uruchomić własną firmę i szukają możliwości wsparcia mentorskiego i doradczego dla swoich pomysłów. Po drugie zachęcamy do akcesu, tych który już prowadzą firmę, ale brak im impulsów do rozwoju i przestrzeni do pracy. Jest to także oferta i dla tych osób, których biznes jest już zaawansowany, ale przyszedł czas na zmiany, inwestycje i rozwój.

Pomysłodawcy projektu, Sławomir Malewski i Tomasz Zdziebkowski, tak zachęcają do wejścia we współpracę w ramach LaboratoriumPolska.pl:

„Jeśli zadajesz sobie pytania: jak budować firmę i markę, którą wybierają klienci? Jak skutecznie wprowadzić nowy biznes, produkt lub usługę na rynek i jak to sfinansować? Jeśli potrzebujesz wsparcia specjalistów: inżynierów, technologów, informatyków, specjalistów od kreowania marki i wizerunku, ale nie wiesz gdzie ich szukać, albo myślisz, że nie stać Cię na własny dział badań i rozwoju? A może potrzebujesz partnerów, ale nie wiesz gdzie ich znaleźć? W LaboratoriumPolska.pl, wspólnie z innymi rezydentami i ekspertami znajdziemy odpowiedzi na Twoje wyzwania.” – mówi Tomasz Zdziebkowski – ekspert LaboratoriumPolska.pl, przedsiębiorca i manager firm międzynarodowych.

Sławomir Malewski, doradca biznesowy, coach i ekspert LaboratoriumPolska.pl dodaje: „Znajdziesz tu ludzi, którzy inspirują i pomagają, idee i narzędzia, które służą rozwojowi. To realne miejsce pracy i współpracy oraz internetowa platforma rozwoju. W pracy staramy się stosować proste metody i narzędzia w innowacyjny sposób. Na biznes patrzymy z perspektywy ludzi, bez których byłby on niemożliwy: z perspektywy klientów i przedsiębiorców oraz ich współpracowników. Naszym zdaniem w biznesie ważne są cztery elementy: ludzie, wartości, tożsamość i rozwój.”

Zachęcamy także do skorzystania z możliwości zakotwiczenia swojego biznesu pod adresem Laboratorium, na ul. Polskiej 114. – można pod tym adresem zarejestrować firmę i korzystać z obsługi biurowo administracyjnej i w pełni uczestniczyć w projekcie innowacyjnej platformy rozwoju przedsiębiorczości i biznesu.

Pełny zakres działalności i oferty nowego projektu znajduje się na stronie: www.laboratoriumpolska.pl