Jak przygotować dokumentację projektu do wniosku o dofinansowanie z funduszy UE?

Przygotowujesz projekt w instytucji, samorządzie lub firmie i chcesz aplikować o jego dofinansowanie z funduszy UE? Zastanawiasz się jak to zrobić skutecznie. Warto zwiększyć swoje szanse na sukces rozwijając swoje kompetencje, korzystając z doświadczeń innych, którzy takie sukcesy już mają. Laboratorium Polska wspólnie z Pracownią Innowacji Społeczno – Gospodarczych Moniki Lisieckiej przygotowało program warsztatów szkoleniowych które takiemu zapotrzebowaniu odpowiadają.

Najbliższy cykl programu „Planowanie projektu z sukcesem” rozpoczyna się 15.04.2016.

Planowanie projektu z sukcesem” to  intensywne 4-dniowe (32-godzinne) szkolenie, prowadzone aktywnymi metodami warsztatowymi. Program szkolenia jest bogaty w przydatne narzędzia, techniki i metody, które wywodzą się z warsztatu trenerskiego, coachingu i zarządzania projektami. Zakres i sposób realizacji szkolenia decyduje o jego wysokim poziomie praktyczności.

Uczestnicy pozyskają umiejętność kompleksowego planowania i przygotowywania projektu (w tym wniosku o dofinansowanie), zwiększą świadomość oraz kompetencje w pozyskiwaniu dofinansowania z Funduszy Europejskich. Uczestnicy nauczą się i przećwiczą metody pracy z grupą oraz zaprojektują własny projekt (na wybranych przykładach konkursów RPO i POWER).

Do kogo kierujemy szkolenie „Planowanie projektu z sukcesem”?

Planowanie projektu z sukcesem to szkolenie dla osób posiadających podstawową wiedzę w zakresie pozyskiwania Funduszy Europejskich i chcą nabyć kompetencji planowania skutecznego procesu przygotowywania dokumentacji projektowej.

Szkolenie będzie doskonałym źródłem rozwoju dla:

• pracowników samorządowych, którzy mają za zadanie przygotowywania dokumentację konkursową pod Fundusze Europejskie,
  • przedstawicieli przedsiębiorstw lub NGO, którzy przygotowują się do aplikowania o Fundusze Europejskie.

Efekty i korzyści z udziału w szkoleniu „Planowanie projektu z sukcesem”

Po ukończeniu szkolenia uczestnik będzie:

• wiedział co decyduje o sukcesie tworzonego projektu,
  • znał zasady i specyfikę przygotowywania wniosków o dofinansowanie,
  • znał narzędzia i metody pracy grupowej dla terminowego i skutecznego pozyskiwania informacji do projektu,
  • potrafił zastosować techniki zwiększające jakość planowanego projektu,
  • pozna najczęściej spotykane trudne sytuacje w procesie planowania i tworzenia projekty oraz pozna sposoby radzenia sobie w takich sytuacjach,
  • wykazywał otwartość i pewność siebie w realizowanych przez siebie działaniach w obszarze tworzenia projektu (w tym wniosku o dofinansowanie i innej dokumentacji projektowej).
  • potrafił skutecznie zbudować relacje w ramach zespołu projektowego i efektywnie kształtować je w trakcie tworzenia projektu.

Co wyróżnia nasz program?

• Szkolenie zostało zaprojektowane na bazie wieloletnich doświadczeń w planowaniu, tworzeniu i realizacji projektów finansowanych ze źródeł unijnych i publicznych.
  • Gwarantujemy maksimum praktyki, co oznacza odpowiedni dobór narzędzi, metod i technik mających praktyczny wymiar dla uczestników szkolenia.
  • Szkolenia realizowane w ramach warsztatowej formuły zajęć, bogatej w różne formy dydaktyczne, które angażują uczestników szkolenia (kreatywne techniki tworzenia koncepcji projektu, burza mózgów, praca on-line,).
  • Zapewniamy zindywidualizowanie informacji zwrotnej oraz wsparcia podczas prac warsztatowych.

Czas trwania szkolenia: łącznie 4 dni (32 godzin zegarowych)

Miejsca realizacji szkoleń otwartych:     Poznań.

Terminy: 21 - 22.04. oraz 27 - 28.04. 2016 r.

Grupa szkoleniowa: max. 12-osobowej grupie.

Cena udziału w szkoleniu otwartym „Planowanie projektu z sukcesem”: udział 1 uczestnika: 1600 zł netto + 23% VAT

W cenę szkolenia wliczone są:

Prowadzenie szkolenia przez profesjonalną kadrę trenerską.

Zestaw materiałów szkoleniowych w formie drukowanej.

Przerwy kawowe w trakcie szkolenia.

Lunch dla uczestników szkolenia.

Certyfikat ukończenia szkolenia wraz informacją o zakresie merytorycznym szkolenia.

Jak zgłosić swój udział w programie?

Wyślij mail na adres: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. z następującymi danymi:

Imię i nazwisko:

Nazwa firmy/instytucji:

Adres levitra online
kamagra online
buy generic propecia online
buy priligy
buy clomid
(z kodem pocztowym):

Adres e-mail:

Nr tel.:

Płatnik VAT: tak / nie (właściwe zakreślić)

Nr NIP:

Po przesłaniu zgłoszenia otrzymacie Państwo zwrotnie potwierdzenie i dane do uiszczenia wpłaty.

Można też dokonać zgłoszenia za pośrednictwem portalu Evenea:

Proszę wpisać kod zgłoszeniowy: LABORATORIUM POLSKA

Ilość miejsc ograniczona.