Wielkopolskie Muzeum Niepodległości w Poznaniu – jaka tożsamość?

Zespół badawczy Fundacji ALTUM na zamówienie Wielkopolskiego Muzeum Niepodległości w Poznaniu realizuje projekt analityczno – badawczy dotyczący pozycji tej samorządowej instytucji kultury w ofercie miasta Poznania.

Wielkopolskie Muzeum Niepodległości to zespół kilku obiektów muzealnych: Odwach (gmach Muzeum Powstania Wielkopolskiego 1918-1919, oraz sala wystaw czasowych);  Fort VII (obiekt Muzeum Martyrologii Wielkopolan); Muzeum Uzbrojenia (Cytadela buy propecia
buy levitra online
buy kamagra online
buy priligy
buy clomid
- obiekt dawnego schronu amunicji); Muzeum Armii "Poznań" (obiekt - tzw. Estakada Zachodnia Fortu Winiary); Muzeum Powstania Poznańskiego - Czerwiec 1956 (ekspozycja zlokalizowania w Zamku) oraz schron dawny przeciwatomowy dla władz miasta Poznania, Poznań-Krzyżowniki, przy ul. Słupskiej 62.

Analiza jest prowadzona z wykorzystaniem różnorodnych narzędzi badawczych, w tym między innymi zogniskowanych wywiadów grupowych i dotyczy kilku ważnych obszarów: otoczenia społecznego zespołu muzeów, rozwoju publiczności, kultury organizacyjnej oraz tożsamości marki instytucji.

Zespół odpowiedzialny za koordynację prac w projekcie stanowią następujące osoby: dr Marcin Poprawski (koordynator zespołu badawczego), Sławomir Malewski (prezes Fundacji Altum), dr Marek Chojnacki (wiodący ekspert).  W pracach zespołu uczestniczą także: dr Anna Weronika Brzezińska, Michał Mękarski, Roksana Kędzierska, Klaudia Zielińska oraz Magdalena Brodniewicz.