Betonowy kajak w budowie.

Zaglądamyy na nietypowy plac budowy. W hali warsztatowej Wydziału Budownictwa i Inżynieri Środowiska Politechniki Poznańskiej, w campusie Piotrowo, trwaja prace przygotowawcze. Studenci z Koła Naukowego Studentów Budownictwa PP przygotowują formę pod betonową wylewkę. W najbliższy poniedziałek do formy zostanie wylany beton. Nie będzie to jednak żadna budowla, ani betonowy cokół pod pomnik. Będzie to prawdziwa jednostak pływająca, betonowy kajak.

Kajak zostanie zwodowany już niedługo,29 maja w holenderskim Arnhem, a zespół poznańskich studentów wystartuje na tym sprzęcie w wyścigu CONCRETE CANOE RACES. Nasze koleżanki i koledzy z KNSB zmierzą się z pozostałymi drużynami w wyścigach na 100, 200 i 400 metrów, w zespołach damskich, męskich i mieszanych.

Fundacja ALTUM jest partnerem i promotorem udziału polskiej załogi w tegorocznej edycji konkursu. Na stronie internetowej Fundacji i na profilu FB będziemy relacjonować dalsze prace nad przygotowaniem kajaka do konkursu i samo wydarzenia w Arnhem.

Przypominamy także, że III Ogólnopolska Studencka Konferencja Budowlana BUDMIKA 2016 rozpocznie się już za trzy dni!!!

foto: buy priligy
buy clomid