Bitewne pola liderów.

W piątek, 16 grudnia odbył się gościnny wykład profesora Luisa Huete z IESE Business School w Barcelonie. Wykład nosił tytuł: "Pola bitewne liderów". Spotkanie zostało zorganizowane w ramch inauguracji sekcji zarządzania Polskiej Izby Biznesu (PIB), która powstaje w Poznaniu. W sesji seminaryjnej wzięło udział ponad 30 przedsiębiorców i menedżerów firm z Poznania i Wielkopolski. Współorganizatorem sesji była Fundacja ALTUM, na której zaproszenie prof. Huete gościł już w Poznaniu z wykładem na Politechnice Poznańskiej dwa lata temu.

Ubiegłotygodniowe spotkanie odbywąło się w jednej z sal konferncyjnych, pod adresem i marką Młyńska 12. Jest to z pietyzmem odrestaurowana 120 - letnia kamienica, będąca nową, elegancką i funcjonalną przestrzenią biurową i niezwykle ciekawym miejscem spotkań biznesowych w Poznaniu.

Profesor Luis Huete to uznany autorytet w dziedzinie przywództwa i zarządzania. Jest wykładowcą w IESE Business School w Barcelonie oraz w programach studiów menedżerskich na wielu uczelniach, m.in.: w Harvard Business School, ESMT (Niemcy), ISEM (Hiszpania) czy Lovaine (Belgia). W swojej działalności  akademickiej, szkoleniowej i doradczej (dla ponad 700 firm z 70 krajów) koncentruje się na rozwoju strategicznego zarządzania relacjami z klientem i clientingu oraz na zagadnieniach przywództwa.

IESE Business School, uczelnia, której profesorem jest Lusi Huete, zajęła w rankingu The Economist 2013 1. miejsce wśród szkół biznesu w Europie oraz 5. miejsce wśród najlepszych programów MBA na świecie. W tegoocznym rankingu Financial Times uczelnia zajęła również czołowe miejsca w kilku kategoriach, w jednej z nich obejmując drugi rok z rzędu pierwszą pozycję.

Podczas sesji seminaryjnej, w miniony piątek w Poznaniu, uczestnicy mogli nie tylko słuchać wybitnego profesora i doradcy wielu korporacji, ale także aktywnie uczestniczyć w dyskusji, zadając pytania i komentując prezentowane treści z perspektywy własnych, biznesowych doświadczeń.

Tematem wykładu profesora Huete i dialogu uczestniczących w sesji przedsiębiorców i menedżerów były wyzwania przed jakimi stoją liderzy organizacji biznesowych. Profesor nazwał te wyzwania "polami bitewnymi", na których codziennie przedsiębiorcy i menedżerowie stają do walki o rozwój i sukces prowadzonych przez siebie przedsiębiorstw.

Podczas tej edycji sesji z profesorem Huete, jego wykład i dyskusja z uczestnikami koncentrowała się na walce z wewnętrznymi ograniczeniami, których przezwyciężenie pozwala budować dojrzałe przywództwo oparte na wartościach, prowadzące do sukcesów biznesowych oraz do wzrastającej odpowiedzialności społecznej firm.

Wkrótce przedstawimy relację z tego spotkania oraz galerię zdjęć.

foto: buy levitra
buy kamagra