"Gra o sukces" wygrana

Przedstawiciele firmy RELEVANTIS i Fundacji ALTUM brali udział w ciekawej i inspirującej konferencji „Gra o biznes / gra o sukces”, która odbywała się 16 lutego, na terenie YOU NICK Technology Park, w Suchym Lesie k/Poznania. Na konferencji spotkali się przedsiębiorcy, urzędnicy, pracownicy instytucji otoczenia biznesu oraz przedstawiciele funduszy inwestycyjnych, aby w sposób nieszablonowy podzielić się doświadczeniami we wspieraniu kreatywności w biznesie.

Organizatorami wydarzenia były: Poznański Park Naukowo-Technologiczny, Concordia Design, YouNick, SpeedUp Group, Mindsailors Design Studio, FILMPOINT | videomarketing, Business in Brief.

Celem konferencji, której pełny tytuł brzmiał: „Gra o biznes / gra o sukces. Jak dołączyć do Kreatywnych w Biznesie” było między innymi: zintegrowanie środowiska wspierającego przedsiębiorczość, rozmowa na temat inicjowania i wspierania pomysłodawców z przedstawicielami funduszy inwestycyjnych oraz dyskusja nad potencjałem i działaniami, które można podjąć dla regionu i jego przedsiębiorców.

W ramach wydarzenia zaprezentowano między innymi: krótkie prezentacje Grzegorza Kiszluka (Magazyn BRIEF) oraz Daniela Michalskiego (EU Wearables/GOCLEVER) a także panel ekspercki z udziałem m.in. Elizy Kruczkowskiej (Polski Fundusz Rozwoju oraz Rada Programowa Brief) i Adama Tychmanowicza (Yanosik).

Nie była to jednak typowa konferencja, zawierała bowiem pewien bardzo istotny i angażujący wszystkich element: uczestnicy wzięli udział w grze, która pomagała pobudzić kreatywne myślenie, wyobraźnię i umiejętność poszukiwania nieszablonowych, innowacyjnych rozwiązań. Przedstawiciele firmy RELEVANTIS znaleźli się w zespołach, które zajęły pierwsze i drugie, premiowane nagrodami miejsca.