28 maja 2024
Obszar działalności: Aktualności, Wydarzenia
Typ publikacji: aktualności informacje

20 lat na wspólnym europejskim rynku

W poniedziałek 27 maja 2024 roku na Targach Poznańskich obyła się konferencja „20 lat Polski w Unii Europejskiej. Polska Strefa Inwestycji na wspólnym rynku europejskim” pod pod patronatem Ministerstwa Rozwoju i Technologii. Konferencja kierowana była do przedsiębiorców, inwestorów, samorządowców oraz przedstawicieli instytucji otoczenia biznesu, a także instytucji badawczych, naukowych i środowiska akademickiego.

Celem wydarzenia było podsumowanie dotychczasowych 20 lat Polski w Unii Europejskiej oraz dyskusja o korzyściach i wyzwaniach płynących z akcesji w obszarze inwestycji, bezpieczeństwa, jednolitego rynku pracy, transferu wiedzy oraz nowych technologii, a także swobodnego przepływu kapitału.

W roli Moderatora panelu na temat zmian na polskim rynku prący wystąpił Sławomir Malewski Prezes Zarządu Fundacji Altum.

FORMULARZ KONTAKTOWY

Napisz przed jakim wyzwaniem stoi Twoja organizacja? Jaki problem wymaga rozwiązania lub jaka decyzja dotycząca obecnej sytuacji jest do podjęcia i wymaga wsparcia eksperckiego?

W czym możemy pomóc?

* pole obowiązkowe