2 lipca 2020

Konkurs #AplikacjeJutraPFR

Nowe technologie stanowią wielkie wsparcie w walce ze światową pandemią koronawirusa. Przez rozwój i odpowiednie zastosowanie nowych narzędzi ludzie zamknięci w domach ludzi mogli się ze sobą komunikować, współpracować, a firmy dokonywać cyfrowej transformacji biznesu.

Polski Fundusz Rozwoju ogłasza konkurs na nowatorskie aplikacje, które mogą być wykorzystane w walce z kryzysem i w nowej rzeczywistości społeczno-gospodarczej. Najlepsze pomysły otrzymają finansowanie na stworzenie prototypu.

Konkurs Aplikacje Jutra PFR przeznaczony jest dla osób indywidualnych, zespołów pomysłodawców, a także młodych innowacyjnych firm. Aby wziąć udział do 15 lipca 2020, należy zarejestrować się na stronie, nagrać 5-minutowy filmik prezentujący pomysł i zespół odpowiedzialny za niego, a następnie wypełnić i wysłać formularz zgłoszeniowy. Na koniec lipca 2020 roku spośród nadesłanych pomysłów komisja konkursowa wybierze 12 najciekawszych projektów. Dla wybranych finalistów przewidziany jest udział w warsztatach z prototypowania i testowania, które umożliwią im dopracowanie koncepcji i zaprezentowanie ich przed jury podczas Gali Finałowej. PFR sfinansuje powstanie najciekawszych rozwiązań.

Podczas Gali Finałowej jury złożone z ekspertów i przedstawicieli funduszy inwestycyjnych PFR Ventures wyłoni po jednym najlepszym pomyśle dla każdego z trzech wyzwań konkursowych. Każda nagroda główna to 250 tys. złotych. Konkurs przewiduje także przyznanie trzech wyróżnień, które otrzymają po 100 tys. złotych. Wszystkie nagrody finansowe będą mogły zostać wykorzystane na realizację prac programistycznych, wizualnych oraz promocję i marketing produktu.
Opis wyzwań: Zdrowie, Praca i Przedsiębiorczość oraz Społeczeństwo znajdziesz na stronie konkursowej, gdzie szczegółowo zostały także opisane zasady i poszczególne etapy. Zgłoszenia można wysyłać do 15 lipca 2020 roku.

FORMULARZ KONTAKTOWY

Napisz przed jakim wyzwaniem stoi Twoja organizacja? Jaki problem wymaga rozwiązania lub jaka decyzja dotycząca obecnej sytuacji jest do podjęcia i wymaga wsparcia eksperckiego?

W czym możemy pomóc?

* pole obowiązkowe