21 marca 2020
Typ publikacji: aktualności informacje

Ankieta Tarcza Antykryzysowa

Szanowni Państwo,
wszyscy martwimy się o zdrowie i sytuację gospodarczą w Polsce. Rząd RP podejmuje kolejne kroki nie tylko aby zahamować rozwój pandemii w Polsce, ale i ograniczyć jego skutki dla polskiej gospodarki, przedsiębiorstw oraz pracowników. Aktualnie wypracowywany jest kolejny pakiet takich rozwiązań, z zaangażowaniem środków finansowych na jego realizację na niespotykaną dotąd skalę.
Kluczowe pytania na dzisiaj brzmią:
1) Czy pakiet rządowej pomocy dla firm – Tarcza Antykryzysowa realnie pomoże przetrwać ten nadzwyczaj trudny okres przedsiębiorstwom i ich pracownikom?
2) Jakie są postulaty przedsiębiorców w związku z ogłoszonym stanem zagrożenia epidemicznego oraz rozwojem pandemii wirusa COVID – 19?

Pomóż nam zebrać i opracować informacje (opinie i postulaty przedsiębiorców) – WYPEŁNIJ ANKIETĘ (max. 5 min.), a Fundacja ALTUM – Instytut Analiz Strategicznych przekaże wyniki do Ministerstwa Rozwoju.

Ankietę znajdziesz tutaj:

Ankieta Tarcza Antykryzysowa Covid 19_Fundacja ALTUM IAS

Zbieramy informację o możliwych rozwiązaniach pozwalających sprostać zagrożeniom dla funkcjonowania biznesu, jakie rodzi aktualna blokada lub ograniczenie działalności.

Pytania są krótkie i wypełnienie całości nie powinno zająć więcej niż 5 minut.
Każda odpowiedź jest ważna i im więcej ich będzie – tym bardziej będzie się liczył nasz głos w dialogu z Ministerstwem Rozwoju.

Chcemy pokazać rzeczywiste postulaty przedsiębiorców w tej trudnej sytuacji, w jakiej znalazły się polskie firmy, żeby uzmysłowić rządzącym, co może się stać, jeżeli działania osłonowe nie spełnią realnych potrzeb naszych przedsiębiorców.

Po zakończonej ankiecie – prosimy – roześlijcie link do innych przedsiębiorców – Waszych dostawców, klientów, kontrahentów, partnerów biznesowych, użytkowników i innych organizacji, w tym organizacji non-profit.

Obraz Alexas_Fotos z Pixabay

FORMULARZ KONTAKTOWY

Napisz przed jakim wyzwaniem stoi Twoja organizacja? Jaki problem wymaga rozwiązania lub jaka decyzja dotycząca obecnej sytuacji jest do podjęcia i wymaga wsparcia eksperckiego?

W czym możemy pomóc?

* pole obowiązkowe