siedziba:

Liczba zakładów rzemieślniczych zrzeszonych w cechu: 150

Liczba pracowników firm zrzeszonych w cechu: 580

Liczba uczniów w firmach zrzeszonych w cechu: 187

Dominujące zawody, w ramach których firmy zrzeszone w cechu prowadzą działalność:

krawiec, mechanik pojazdów samochodowych, ślusarz, elektryk, fryzjer, monter sieci i instalacji sanitarnych, tapicer, blacharz samochodowy, dekarz, kucharz, stolarz,

rok założenia: 1987

Organizacja o swojej działalności:

Witamy w Lubelskim Cechu Krawców, miejscu, gdzie tradycja krawiectwa splata się z nowoczesnymi trendami, tworząc inspirujące środowisko rozwoju zawodowego. Nasza organizacja to nie tylko szkoła rzemiosła, ale przede wszystkim centrum, gdzie podnoszenie kwalifikacji nabiera nowego wymiaru. Oto kilka unikalnych aspektów naszej oferty szkoleniowej i zatrudnienia w firmach zrzeszonych w Cechu:

Innowacyjne szkolenia krawieckie:

Lubelski Cech Krawców oferuje innowacyjne programy szkoleniowe, które obejmują zarówno klasyczne techniki krawieckie, jak i najnowsze trendy w modzie i designie tekstyliów. Dzięki temu uczestnicy zdobywają kompleksowe umiejętności, gotowe sprostać wymaganiom współczesnego rynku.

Kursy z możliwością przekwalifikowania się dostosowane do rynku pracy:

Dla osób zainteresowanych przekwalifikowaniem się w dziedzinie krawiectwa, przygotowaliśmy elastyczne kursy. Współczesne trendu w modzie, technologie krawieckie i nowoczesne podejście do projektowania to kluczowe elementy naszych kursów

Wsparcie w kreowaniu ścieżki zawodowej:

Indywidualne konsultacje zawodowe pomagają uczestnikom określić swoje cele zawodowe. Staramy się wspierać w kreowaniu spersonalizowanych ścieżek zawodowych, dostosowanych do unikalnych umiejętności i pasji każdej osoby.

Współpraca z pracodawcami branżowymi:

Cech utrzymuje silne relacje z lokalnymi pracodawcami branżowymi, co umożliwia organizację praktyk zawodowych i zwiększa szanse na zatrudnienie po ukończeniu szkolenia.

Aktywna społeczność krawców:

W Lubelskim Cechu Krawców nie tylko uczysz się indywidualnie, ale również stajesz się częścią aktywnej społeczności krawców. Organizujemy warsztaty, eventy i konkursy, które integrują i inspirują.

Projekty artystyczne i wystawy:

Zachęcamy do eksperymentowania z kreatywnością. Realizujemy projekty artystyczne, uczestniczymy w wystawach i promujemy indywidualne podejście do sztuki krawieckiej.

Podsumowanie:

Lubelski Cech Krawców to nie tylko szkoła rzemiosła, ale dynamiczne środowisko, gdzie krawiectwo jest sztuką w pełnym tego słowa znaczeniu. Dołącz do nas, by nie tylko podnieść swoje kwalifikacje, ale także odkryć pasję w fascynującym świecie krawiectwa i designu!

<< zobacz wszystkie cechy