siedziba:

Liczba zakładów rzemieślniczych zrzeszonych w cechu: 56

Liczba pracowników firm zrzeszonych w cechu: 420

Liczba uczniów w firmach zrzeszonych w cechu: 156

Dominujące zawody, w ramach których firmy zrzeszone w cechu prowadzą działalność:

fryzjer, mechanik pojazdów samochodowych, monter sieci i instalacji sanitarnych, murarz-tynkarz, stolarz, kucharz, elektryk, piekarz

rok założenia: 1955

Organizacja o swojej działalności:

Witamy w Cechu Rzemiosł Różnych i Przedsiębiorczości w Świebodzinie, gdzie tradycja rzemiosła spotyka się z nowoczesnością, a rozwój zawodowy jest priorytetem. Nasza organizacja dedykowana jest nie tylko promocji rzemiosła, ale także aktywnie wspiera podnoszenie kwalifikacji i rozwój umiejętności wśród rzemieślników oraz promocję zatrudnienia w firmach zrzeszonych.

Szkolenia branżowe:

Cech Rzemiosł Różnych i Przedsiębiorczości w Świebodzinie oferuje różnorodne szkolenia branżowe, dostosowane do specyfiki poszczególnych rzemiosł. Od kursów technicznych po szkolenia z obszaru zarządzania – nasza oferta szkoleniowa obejmuje szeroki zakres tematyczny.

Kursy podnoszące kwalifikacje:

Dla rzemieślników pragnących rozwinąć swoje umiejętności, udostępniamy kursy podnoszące kwalifikacje. Obejmują one najnowsze trendy w danej branży, wprowadzając doświadczenie praktyków i specjalistów.

Możliwości przekwalifikowania się:

W naszej organizacji istnieją programy umożliwiające przekwalifikowanie się dla tych, którzy chcą zmienić swoją ścieżkę zawodową w obrębie rzemiosła. Dzięki wsparciu ekspertów i praktyków, proces przekwalifikowania staje się dostępny i efektywny.

Wsparcie przedsiębiorczości:

Cech Rzemiosł Różnych i Przedsiębiorczości w Świebodzinie nie tylko oferuje szkolenia techniczne, ale również udziela wsparcia przedsiębiorczego. Konsultacje z ekspertami z zakresu prowadzenia własnej działalności gospodarczej są dostępne, pomagając rzemieślnikom w rozwijaniu swoich firm.

Szkolenia interpersonalne:

Ponadto, nasza oferta zawiera szkolenia interpersonalne, obejmujące umiejętności komunikacyjne, zarządzanie zespołem i kształtowanie relacji z klientami. To kluczowe aspekty wspierające wszechstronny rozwój zawodowy.

Dostęp do nowoczesnych technologii:

Cech w Świebodzinie stawia na innowacje, dlatego nasze szkolenia obejmują również obszar nowoczesnych technologii w rzemiośle. Uczestnicy mają okazję nauki obsługi nowych narzędzi i maszyn, co wpływa na ich konkurencyjność na rynku pracy.

Podsumowanie:

Cech Rzemiosł Różnych i Przedsiębiorczości w Świebodzinie to nie tylko miejsce tradycji, ale przede wszystkim dynamicznego rozwoju zawodowego. Nasza oferta szkoleniowa, możliwości przekwalifikowania się oraz wsparcie przedsiębiorcze stanowią solidną podstawę dla każdego, kto pragnie rozwijać się w obszarze rzemiosła. Zapraszamy do zgłębiania tajników swojej branży i podnoszenia kwalifikacji z nami!

Wykaz zawodów rzemieślniczych dla których oferowane są kursy zawodowe oraz praca w firmach zrzeszonych:

Inne kursy z zawodów poza rzemieślniczych:

<< zobacz wszystkie cechy