siedziba:

Liczba zakładów rzemieślniczych zrzeszonych w cechu: 98

Liczba pracowników firm zrzeszonych w cechu: 390

Liczba uczniów w firmach zrzeszonych w cechu: 137

Dominujące zawody, w ramach których firmy zrzeszone w cechu prowadzą działalność:

elektryk, gastronom, kucharz, piekarz, cukiernik, krawiec, elektryk, mechanik pojazdów samochodowych, ślusarz, fryzjer, monter sieci i instalacji sanitarnych, stolarz, tapicer, blacharz samochodowy, dekarz, murarz,

rok założenia: 1994

Organizacja o swojej działalności:

Witamy w Cechu Rzemiosł Różnych w Szubinie, gdzie rzemiosło jest źródłem pasji i umiejętności! Nasza organizacja angażuje się w promowanie zatrudnienia oraz rozwijanie kompetencji rzemieślniczych. Znajdziesz tu informacje na temat różnych branż, możliwości przekwalifikowania się oraz atrakcyjnych ścieżek zawodowych. Przygotuj się na fascynującą podróż po świecie rzemiosła i odkryj, jak możesz rozwijać się zawodowo w Szubinie.

Nasza działalność opiera się przede wszystkim na udzielaniu członkom Cechu informacji i pomocy. Sprawy dotyczące przepisów prawnych oraz ich zmian, przedstawianie postulatów i wniosków dotyczących członków Cechu organom samorządów terytorialnych, a w razie potrzeby również interwencje w przypadku naruszenia lub łamania prawa i interesu społecznego.

Zrzeszeni pracodawcy mogą liczyć na pełne wsparcie ze strony Cechu – jeżeli mają problem z którymi nie mogą lub nie wiedzą jak sobie poradzić, zawsze mogą się do nas zwrócić o pomoc – razem na pewno znajdziemy odpowiednie rozwiązanie.

Cech Szubin posiada wszechstronne doświadczenie w wielu dziedzinach, dzięki czemu może skutecznie reprezentować interesy swoich członków w różnych sytuacjach i środowiskach. Zrzeszeni Przedstawiciele Cechu zajmują miejsce w komisjach egzaminacyjnych przy Kujawsko-Pomorskiej Izbie Rzemiosła i Przedsiębiorczości.

Bierzemy również udział w spotkaniach w szkołach, zachęcając uczniów do podjęcia nauki w Branżowych Szkołach I Stopnia i kształcenia w zawodach rzemieślniczych. Utrzymujemy kontakt z kierownikami praktycznej nauki zawodu, którzy pełnią nadzór nad uczniami z ramienia Szkół Branżowych.

Stań się pełnoprawnym członkiem naszej organizacji i zacznij korzystać z usług prawnych, informacyjnych, doradztwa, pomocy i tanich szkoleń. Będziesz mógł liczyć na nasze wsparcie w codziennych sprawach – naszą misją jest rozwój Twojej firmy. Łączymy Młodocianych pracowników i Mistrzów Zawodów Rzemieślniczych -wspieramy rozwój gospodarczy regionu i kreujemy naszą wspólną przyszłość.

Poniżej przedstawiamy unikalne aspekty naszej oferty szkoleniowej i zatrudnienia:

Innowacyjne szkolenia dopasowane do aktualnych trendów:

Cech Rzemiosł Różnych w Szubinie oferuje dynamiczne szkolenia, uwzględniające zarówno tradycyjne, jak i najnowsze techniki rzemieślnicze. Nasze programy są dostosowane do aktualnych trendów, umożliwiając uczestnikom skuteczne podnoszenie kwalifikacji.

Kursy z możliwością przekwalifikowania się:

Dla osób, które zdecydują się na zmianę kierunku zawodowego, przygotowaliśmy elastyczne kursy z możliwością przekwalifikowania się. Dzięki nim można zdobyć nowe umiejętności i otworzyć drzwi do różnorodnych możliwości w świecie rzemiosła.

Ścieżki kariery:

W Cechu w Szubinie doceniamy różnorodność talentów i zainteresowań. Nasza oferta szkoleniowa obejmuje zróżnicowane ścieżki zawodowe, pozwalając każdemu znaleźć odpowiednią drogę rozwoju zgodną z własnymi pasjami.

Mistrzowie rzemiosła jako mentorzy:

Doświadczeni mistrzowie rzemiosła pełnią rolę mentorów. Ich praktyczna wiedza i doświadczenie są przekazywane podczas szkoleń, co dodaje wartości teoretycznym umiejętnościom.

Aktywność w lokalnej społeczności:

Cech Rzemiosł Różnych w Szubinie to aktywny uczestnik lokalnej społeczności. Realizujemy projekty społeczne i inicjatywy, integrując rzemieślników z otoczeniem.

Podsumowanie:

Cech Rzemiosł Różnych w Szubinie to nie tylko miejsce kształcenia, lecz dynamiczne centrum rozwoju zawodowego. Nasza unikalna oferta szkoleniowa stanowi most między tradycją a nowoczesnością, inspirując do zdobywania nowych umiejętności i osiągania sukcesów w fascynującym świecie rzemiosła. Dołącz do naszej społeczności i odkryj, jak możemy wspólnie kształtować przyszłość rzemiosła!

<< zobacz wszystkie cechy