<< zobacz wszystkie zawody

Zgodnie z życzeniami klientów wykonuje zabiegi fryzjerskie, takie jak: golenie i strzyżenie włosów i zarostu, mycie i pielęgnowanie włosów, czesanie, trwała ondulacja, pielęgnowanie, rozjaśnianie i farbowanie włosów, za pomocą różnorodnych narzędzi, z wykorzystaniem specjalistycznych aparatów oraz materiałów fryzjerskich.

Fryzjer to specjalista w dziedzinie pielęgnacji włosów, zajmujący się strzyżeniem, modelowaniem fryzur, koloryzacją i stylizacją włosów. Jego umiejętności obejmują precyzyjne cięcie włosów, dobór kolorów, a także stosowanie różnorodnych technik fryzjerskich. Fryzjerzy śledzą najnowsze trendy w świecie fryzjerstwa, uczestniczą w szkoleniach i kursach, aby utrzymać swoje umiejętności na najwyższym poziomie. Praca fryzjera wymaga nie tylko umiejętności technicznych, ale także zdolności komunikacji z klientami, zrozumienia ich oczekiwań i proponowania indywidualnych rozwiązań. Fryzjerzy pracują w salonach fryzjerskich, studiach kosmetycznych lub prowadzą własne salony, tworząc wyjątkowe i indywidualne kreacje dla swoich klientów. To zawód, który łączy kreatywność, umiejętności artystyczne i dbałość o dobre samopoczucie klientów.

Umiejętności:

Perspektywy rozwoju: