OFERTA

Głównym profilem Fundacji ALTUM jest działalność o charakterze społecznego think tanku. Działania badawczo-analityczne Fundacji dotyczyły do tej pory w szczególności sektora kultury i przemysłów kreatywnych oraz sfery partycypacji społecznej. Obecnie zainteresowania zespołów eksperckich fundacji obejmuje różne dziedziny życia gospodarczego, społecznego i kulturalnego.

Oferta Instytutu Analiz Strategicznych Fundacji ALTUM kierowana jest do instytucji, przedsiębiorstw, administracji publicznej i samorządów oraz organizacji pozarządowych. Fundacja  prowadzi swoją działalność realizując zadania o zasięgu ogólnopolskim, regionalnym a także międzynarodowym.

Monitorowanie i analiza trendów i danych: gospodarczych, technologicznych, społecznych i kulturowych.

Generowanie raportów i rekomendacji dla wdrożeń zmian kreujących rozwój branż, firm, instytucji i organizacji.

Badanie dynamiki zmian kulturowych oraz zachowań społecznych i konsumenckich. Prognozowanie ich wpływu na sferę społeczną i gospodarczą.

Wspólnym mianownikiem dla działań podejmowanych przez Fundację ALTUM w ramach projektów z różnych dziedzin jest idea wspierania rozwoju kapitału społecznego Polski.

Misja Fundacji

RAPORTY
Z BADAŃ

W dziale tym prezentujemy wybrane raporty z naszych badań będące wynikiem prac zespołów eksperckich Fundacji. Raporty w empiryczny sposób diagnozują różne obszary analiz związane m.in. z kapitałem społeczno – kulturowym, sektorami kreatywnymi, polityką senioralną czy przedsiębiorczością dając szeroki zasób wiedzy w danym obszarze. Nasze badania nie tylko ukazują istotne tematy i problemy, inicjują dyskusje, ale i generują konkretne rozwiązania i rekomendacje.

RAPORT

Przemysł 4.0 – kompetencje menedżerskie.

Miasto Obywateli. Rozwój Rad Osiedli w Poznaniu

Jarocin Festiwal 2018

RAPORT

ABC poznańskich jednostek pomocniczych miasta

Rozprzestrzenianie się kreatywności

Perspektywy artystów 35+ w instytucjach kultury

RAPORT

Sektor prywatny a edukacja kulturalna

RAPORT

Diagnoza i ewaluacja inicjatyw kulturalnych dla seniorów

FORMULARZ KONTAKTOWY

Napisz przed jakim wyzwaniem stoi Twoja instytucja lub firma? Jaki problem wymaga rozwiązania lub jaka decyzja dotycząca obecnej sytuacji jest do podjęcia? Jakich danych lub prognoz potrzebujesz, aby z odwagą podejmować decyzje rozwojowe dla przyszłości?

W czym możemy pomóc?

* pole obowiązkowe