7 lipca 2020

Miasto Poznań w inicjatywie Intelligent Cities Challenge

Miasto Poznań zostało zakwalifikowane do inicjatywy Intelligent Cities Challenge organizowanej przez Komisję Europejską. IAS Fundacja ALTUM oraz PCSS wspierały Miasto Poznań w przygotowaniu aplikacji, która została wyróżniona w procedurze konkursowej.

Wyzwanie to wyjątkowa okazja dla rozwijających się miast UE, aby dołączyć do społeczności, która wykorzystuje zaawansowane technologie, aby poradzić sobie z kryzysem pandemicznym i odbudować swoje gospodarki, jednocześnie kierując je w kierunku zielonego inteligentnego i zrównoważonego rozwoju. Udział w działaniach pomoże miastom poprawić jakość życia i stworzyć nowe możliwości dla ich społeczności biznesowych.

Wybrane miasta otrzymają dostosowane  do indywidualnych potrzeb, wysokiej jakości wytyczne. Będą miały szansę uczestniczyć w szkoleniach grupowych, uczyć się od innych, brać udział w wielu wydarzeniach na wysokim poziomie, wspólnie planować zmiany na dużą skalę. W ten sposób wykorzystają zaawansowane technologie, aby osiągnąć zielony, inteligentny i zrównoważony rozwój. Działania w ramach ICC rozpoczną się „premierowym tygodniem” zaplanowanym na 28 września.

Cieszymy się, że Poznań został wybrany do udziały rozwoju w ramach ICC i dziękujemy za możliwość owocnej współpracy Miasta, IAS Fundacja ALTUM oraz PCSS, takiej jak udzielanie wsparcia eksperckiego i dostarczania niezbędnych zasobów podczas przygotowania aplikacji. Więcej informacji znajduje się na stronie Intelligent Cities Challenge.

Foto:Intelligent Cities Challenge

FORMULARZ KONTAKTOWY

Napisz przed jakim wyzwaniem stoi Twoja organizacja? Jaki problem wymaga rozwiązania lub jaka decyzja dotycząca obecnej sytuacji jest do podjęcia i wymaga wsparcia eksperckiego?

W czym możemy pomóc?

* pole obowiązkowe